måndag 22 februari 2010

Skjut mig!

Jag trodde att allt strul vad gäller pengar och Försäkringskassan var över... Så himla fel man kan ha!
Eftersom mina inkomstuppgifter fortfarande inte syns på mina sidor så ringde jag upp kundtjänst för att försöka få lite ordning på allt. De fick in uppgifterna för snart 2 veckor sedan och då var det sagt att uppgifterna skulle vara synliga inom 2 dagar. Jo men visst! Damen i telefon kunde inte svara på varför det inte syntes något, så jag frågade om utbetalningen av min havandeskapspeng som ska komma på fredag. Ska komma - men som inte kommer göra det enligt damen. Jag fick inget svar på varför, men hon mumlade något om att det låg på min handläggares bord. Handläggaren som har hand om min sjukskrivning, inte den som beviljade min havandeskapsansökan... Hur det går ihop är en gåta dock.

Havandeskapsansökan är beviljad, jag har försäkrat att jag inte längre jobbar, de har mina inkomstuppgifter - allt är klart och jag har rätt till en utbetalning den 26e som rör dagarna 13-20 februari. Men det kommer alltså inte komma några pengar då. Än ska jag väl inte gå upp i atomer, men finns ingen info om utbetalning på torsdag så får jag alltså ringa igen och fråga vad fan som händer...

Som om det inte är nog med allt strul med F-kassan så verkar dessutom min lönehandläggare strulat upp min lön också. Sist jag kollade skulle jag få en utbetalning på runt 7000 - nu idag får jag inte ett öre?! Ringde självklart upp, men min lönehandläggare var inte där (som vanligt alltså) utan jag fick prata med en annan tjej. Hon kikade på lönespecifikationen och tyckte att det såg lite konstigt ut, så något är förmodligen galet. Om det kommer bli löst vet jag inte, och som det känns nu skiter jag i vilket.
Jag vill bara slippa oroa mig, veta att jag kommer få några kronor på kontot så jag har råd att leva. Som det ser ut nu så måste jag leva på Johan, och jag hatar det! Han säger att det ordnar sig, att det är självklart att han betalar osv. Men likt förbannat hatar jag att bli försörjd av någon annan, att inte ha mina egna pengar..

Idag är en riktigt kass dag, många tårar har det blivit och jag känner verkligen bara för att lägga mig under täcket och inte bry mig längre. Men jag måste orka bry mig, måste försöka få någon ordning på allt strul. (som inte jag ens har orsakat)
Men men, imorgon är en annan dag och då är det 50 dagar kvar till beräknad förlossnig!

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Va tråkigt & jobbigt de e när nåt sånt dära händer. Hoppas de löser sig för dig.

Jenny sa...

Ja, det hoppas jag med. Nu verkar det i alla fall hända lite grejer, får väl se om jag får pengar också som jag ska haha.