måndag 26 april 2010

Plötsligt händer det

Nu åker vi strax till förlossningen, har haft värkar sedan 02 inatt. Håll tummarna!

söndag 25 april 2010

BF+11

Det blir med största sannolikhet ingen förlossning den här helgen heller. Fy tusan så dåliga vi är på att gissa både jag och Johan!
Har börjat acceptera att det nog blir igångsättning i slutet av nästa vecka eller i början av näst-nästa. Inte mycket annat man kan göra, eller hur?

Gårdagen spenderades mest i soffan, men fick även trevligt fikabesök i form av Jeppe och lill-Wille. ♥ Den här dagen kommer nog spenderas på liknande sätt, jag känner mig dock betydligt mycket piggare idag. Värre för Johan dock, tror han är på gång att bli rejält förkyld eller nåt. Hoppas, hoppas, hoppas att han slipper!

Tar och uppdaterar listan med lite nya gissningar, får se om någon får rätt den här gången. ;)
14 april – BF

15 april – Jag och Johan

18 april – Agnete, Sari

19 april – Sebbe

20 april – Jesper

21 april – Helene

22 april – Nathalie

23 april – Camilla

24-25 april- Jag och Johan
26 april - Jag
27 april - Agnete, Sari

28 april - Mathias, pappa


lördag 24 april 2010

BF +10

Dagarna fortsätter att rulla förbi utan att något händer, har inte ens några känningar... Under gårdagens shoppingtur hade jag dock ett enormt tryck neråt som gjorde rätt ont, men det försvann såklart efter en stund.
Idag känner jag mig rätt hängig, är trött trots att jag sovit bra och har dessutom lite ont i halsen. Blir lugna aktiviteter idag tror jag, har ingen större lust till att göra något heller. Får dricka te med massa honung och hoppas på att det hjälper, och om solen fortsätter visa sig kanske jag kan pallra mig ut på balkongen och få lite sol på näsan i alla fall.

fredag 23 april 2010

BF+9

Dagarna bara går och jag känner hur hopplösheten äter upp mig. Ingen lust till att göra något alls längre, vill bara ligga under täcket och invänta överburenhetskontrollen. För en sån blir det, det är jag övertygad om idag.

Solen verkar ha hittat tillbaka i alla fall, men det känns som det kvittar. Kanske tar mig ut en sväng bara för att få tiden att gå och för att det trots allt är skönt med lite värme.
Väldigt deppigt idag ja, får hoppas det lättar under dagen.

torsdag 22 april 2010

Övertidsmage (v. 41+0)


Sista veckobilden på magen - nästa bild som kommer blir den allra sista, förhoppningsvis här hemifrån med värkar. Känns rätt skönt, jag ser slutet nu även om det kan vara lite mer än en vecka kvar.
Nedstämdheten håller fortfarande i sig, och jag misstänker att det kommer fortsätta såhär till dess att det är dags för förlossning.

"Varje dag för er en dag närmare målet, glöm aldrig det."

BM-besök v. 41+0

Värden för v. 41+0
Vikt: +11 kg (tappat 1,5 kg)
Blodtryck: Sa inget annat än att det var bra som vanligt
SF-mått: 38 cm, äntligen står det still!
Hjärtslag/minut: 130-140 ♥
Huvud: Fixerat

Rätt snabbt besök idag, allt såg ut precis som det skulle. Huvudet fixerat igen, SF-måttet står äntligen stilla och hjärtat slog på som det skulle. Fick ingen hinnsvepning, BM ville inte ens känna efter om det börjat hända något. Så så gick det med det...

Har inget hänt innan tisdag så ska vi i alla fall ringa förlossningen och boka tid för ett övertidsbesök. Hoppas såklart att vi slipper det, men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om vi både får ringa och besöka förlossningen för en bedömning. BM peppade mig dock och sa att jag måste våga tala om hur jag mår om vi får komma in på kontroll - hon verkade ta rätt allvarligt ändå på att jag mår som jag mår nu. Men med min bakgrund så kanske det inte är så konstigt, och jag är tacksam för det.
Nu håller vi tummarna för att Räkan kommer av sig själv på naturlig väg så snart som möjligt!

BF +8

Ännu en dag då.. Känner mig inte alls peppad eller motiverad till något alls idag, har drömt jobbiga drömmar och vaknade ledsen och den känslan vill inte ge med sig alls.
Uppgiven beskriver nog mina känslor rätt bra idag. BM-besök på eftermiddagen, vanligtvis har vi sett fram emot dem men inte den här gången. Vi skulle ju inte ens behöva använda det här besöket trodde vi. Ska bli skönt att få gnälla av sig lite dock till nån annan än stackars Johan, ska även försöka be om en hinnsvepning eller nåt.. Om jag vågar alltså.

Nej, idag är verkligen ingen bra dag. Dessutom snöar det ute, ännu mer deprimerande...

onsdag 21 april 2010

BF +7

En vecka över tiden idag då. Fullt normalt för en förstföderska om man ska tro alla som hänvisar till statistik osv. Likt förbannat har jag väldigt svårt att tro det, då varenda människa runt mig just nu föder barn innan eller i direkt anslutning till BF. Endast en tjej har gått över tiden, tror det blev 11 dagar för hennes del. (och så en tjej på Buke också, så helt ensam är jag ju inte...) Så den där statistiken tror jag inte ett dugg på, folk säger säkert bara så för att få oss övertidare att må lite bättre. Ha - som om det skulle hjälpa!

Här är en liten lista på gissningar om när Räkan ska behaga titta ut. Den enda som känns rätt realistisk är väl Mathias gissning, men såklart hoppas vi att han har fel och att Räkan kommer innan det. Men det skulle ju inte direkt förvåna mig om Räkan fortfarande är kvar i magen till sista april....

14 april – BF

15 april – Jag och Johan

18 april – Agnete, Sari

19 april – Sebbe

20 april – Jesper

21 april – Helene

22 april – Nathalie

23 april – Camilla

24-25 april – Jag och Johan

28 april - Mathias


När tror du att Räkan behagar titta ut?

tisdag 20 april 2010

BF +6

Ingen bebis än nej. Grymt trött på att vara gravid nu, nu vill jag inte mer. Kom uuuuuuuuuuuut!!!
(har i alla fall fått sova inatt, nån tröst mitt i all hopplöshet haha)

måndag 19 april 2010

BF +5

Fortfarande ingen bebis, inte nåt på gång heller trots en sjukt jobbig natt. Har haft ont i hela bäckenet, med smärta som strålat upp i ryggen och ner i låren. Därtill molvärk i nedre delen av magen och ljumskarna, och så några förvärkar med rejält tryck neråt på det. Men ingen bebis på gång inte! Lyckades i alla fall sova några timmar med hjälp av Alvedon, och känner mig trots allt rätt pigg ändå. Ska ta en dusch snart och det kommer nog göra saker ännu bättre.

Gårdagens aktiviteter var mycket trevliga, och idag ska jag passa på att ta en promenad ner till Bürgers och sen möta upp Johan för att hålla honom sällskap medans vår bil är på service. Solsken ute idag ju, härligt!

söndag 18 april 2010

BF +4

Ett litet livstecken bara, här fortsätter dagarna på samma sätt som innan. Ingen bebis på gång alltså, inte ens någon föraning.

Fick i alla fall gosa med en liten nyfödd igår, vännernas 3 dagar gamla underverk. ♥ Längtar än mer nu, men vår kommer när vi minst anar det.
Idag har solen återvänt i alla fall, ska nog ta en liten promenad och så ska vi ner till museet och kika på Kiss-utställningen, och såklart hälsa på Johans syster som jobbar där. Skönt med lite aktiviteter inplanerat, blir lite lättare att genomlida dagarna då ;)

lördag 17 april 2010

BF +3

Att vakna innan Johan, gå upp och bara sitta en stund alldeles ensam är rätt skönt. Bara njuta av att det är lördag och att jag har en hel dag framför mig. Sovit som en prinsessa större delen av natten, precis som vanligt.
Hur gärna jag än vill njuta och tycka att det här är perfekt - så tycker jag ändå att det fattas något. Ett litet pyre som ropar på uppmärksamhet, sömnlösa nätter och fulla bajsblöjor. Precis det längtar jag efter. Jag längtar efter att få känna smärtan från värkar, känna att nu jäklar händer det.

Kanske händer det idag, kanske inte. Förmodligen inte skulle nog jag säga. Men dagen har just börjat och vem vet, jag kan ju ha fel. Det händer ju inte ofta, men nån gång ska det väl ske. ;)

fredag 16 april 2010

BF +2

Andra dagen på övertid då.. Gårdagen gick rätt bra ändå, har bestämt mig för att helt släppa alla tankar på vad som komma skall. Förr eller senare är det dags, och fram till dess tänker jag bara göra saker jag vill, när jag vill. Blir säkert svårt senare, så det gäller att passa på.

Härligt med fredag i alla fall, det betyder att Johan jobbar kortpass och sen är ledig. ♥ Skönt att få lite sällskap igen, får se vad vi sysselsätter oss med. Hoppas på bra väder, då kanske vi tar en promenad eller nåt. Måste i alla fall göra nånting, att bara sitta på arslet i soffan är liksom standard för mig just nu. ;)
Under dagen idag ska jag i alla fall göra rent alla dörrfoder och torka golven, och om solen håller sig kvar tänker jag bänka mig på balkongen med en bok och en kopp kaffe. (kanske sliter fram en bullpåse också, jag är sjukt sugen!)

torsdag 15 april 2010

BF +1

Övertid då.... Ska jag vara helt ärlig så känner jag mig besviken, och det är så dumt. Det är ändå plus/minus två veckor som gäller, men ändå är man helt inställd på BF-datumet.
Nu ger jag i alla fall upp, nu struntar jag i att leta tecken och att vänta. Räkan kommer sen, och fram till dess får jag väl hitta på nåt annat.
BM-besök om en vecka, har hen inte kommit då bryter jag nog ihop och ber om en hinnsvepning.

Grät en skvätt under kvällen igår, dels för att jag kände mig så lurad - men framför allt för att vännerna fått en perfekt liten son tidigare under dagen. ♥ Jag är så himla glad för deras skull, men samtidigt så finns avundsjukan där. Jag vill också! Men men, det kommer. BF+1 föddes han på, så om vi följer samma mönster som jag och vännen gjort under hela graviditeten kommer vår idag. Önsketänkande, javisst.

Kom ut nu!!!

onsdag 14 april 2010

Magen i v. 40

Magen i v. 40 (39+6)

Magen itself på självaste BF, var ju ett tag sedan jag visade nån bild. Bristningen har vuxit något, men det skiter jag i - bara bebis behagar komma ut nångång nu!
Stor kula som inte sjunkit nämnvärt, kanske gör den inte det heller.

Vräkningsorder

Bäste bebis,

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.


Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 2 veckor. Till grund för vräkningen föreligger totalt ointresse från Din sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod med slutdatum 100414 (se bilaga 1, UL rapport).

För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig att flytta ut självmant.

Med vänlig hälsning

Hyresvärden Mamma

_______________________________________________________

Nu tar vi till alla medel, och en liten gullig vräkningsorder kan ju inte skada.

BF, och ingen bebis...

Stora dagen D är här, och ingen bebis i sikte alls. Känner mig nästan lite lurad - här har vi väntat på det här datumet sedan november, och så händer ingenting! Visserligen har ju dagen just börjat, men jag anar att det inte spelar någon roll. Det kommer inte bli någon födelsedag idag helt enkelt. Förmodligen inte imorgon heller, men kanske till helgen eller nästa vecka (om vi har tur).

Besvikelsen till trots får jag helt enkelt försöka fördriva den här dagen också. Ska nog slita fram dammsugaren, och sen njuta en stund av solen. Och såklart hoppas på att det ändå händer nånting!

tisdag 13 april 2010

BF -1

1 dag kvar, och jag tror inte Räkan är det minsta medveten om det. Hen har det alldeles för bra där inne helt enkelt, även om det kanske är lite trångt.
Överallt hör man och läser man om att barnet blir lugnare i magen innan förlossningen, så jag har nog en evighet kvar... Varje kväll runt 20.30 sätter hen igång och har världens workout, magen står åt alla håll och kanter och jag får ont. Det där med att samla energi verkar inte vår bebbe veta vad det är!

Fönstertvätt satte ju uppenbarligen inte igång nånting, så idag ska jag ta tag i projekt städning. Skrubba skåpluckor och annat skoj, och när jag är klar tänker jag precis som igår sätta mig på balkongen med en bok och lite ananas. Antagligen hjälper inte städning heller, men jag fördriver ju tiden i alla fall.

måndag 12 april 2010

BF -2

Balkongen har nyplanterade blommor och vartenda fönster i lägenheten är nytvättat, men inte fan har vi fått någon bebis. Inte ens en förvärk - min kropp är jäkligt snål måste jag säga.
Får panikångest när jag inser att det verkligen kan vara 3 veckor kvar innan vi får träffa Räkan, hur tusan orkar man? Jag är så fruktansvärt trött på att vara gravid nu, jag vill ha tillbaka min kropp! Kunna böja mig ner utan att magen är i vägen och gör ont, kunna krama Johan utan problem, slippa halsbränna och onda händer, få shoppa fina sommarklänningar... Men framför allt vill jag få se vem som vuxit i min mage i 9 månader, vem jag sedan augusti älskat villkorslöst och vem jag kommer gå genom eld och vatten för.

Jag vet att 3 veckor är en kort tid, men idag känns det som en omänskligt lång tid. Dag för dag nu, ibland kanske timme för timme. Förr eller senare är det ju dags, för jag kommer knappast platsa i Guinness Rekordbok som världens första kvinna som är evigt gravid. Är ju en liten tröst i alla fall.

Älskade barn, snälla kom ut nu! Mamma och pappa längtar efter dig. ♥

söndag 11 april 2010

BF -3

Fortfarande lugna gatan, här händer verkligen ingenting! Ikea-besök igår, men inte heller det hjälpte. Fick lite molvärk i nedre delen av magen och ryggen bara, men det gav ju såklart med sig...
Trodde även att jag läckte fostervatten igår, men det var ju bara falsklarm det med. Kommer visserligen idag med, men tippar på vattniga flytningar och inget annat.
Enda som hänt de senaste dagarna är att Räkan blivit en riktig vilding under kvällarna. Hen har levt rövare så att det gjort riktigt ont, magen har buktat ut åt alla håll och kanter. Försöker förklara att det är mycket bättre att komma ut så hen kan sträcka på benen ordentligt, men jag verkar tala för döva öron. ;)

Idag är det ju i alla fall toppenväder, så ska passa på att plantera lite penséer ute på balkongen och så ta en promenad. Kan ju sätta igång nåt, om man har tur.
Idag är vi även inom de berömda +-3 dagar från BF, de allra flesta här i Västmanland föder ju tydligen då. Får se om jag också platsar i den kategorin, men det tror jag knappast. Jag är väl dömd till att vara evigt gravid haha ;)

fredag 9 april 2010

BF -5

Efter en rätt jobbig kväll och natt så är det lugna gatan igen. Anar att Räkan är på väg ner i bäckenet igen, har haft riktigt ont i blygdbenet och ut i ljumskarna. Har även haft som en svidande, stickande känsla i vad jag antar är livmodertappen men även den har gett med sig.

Imorgon, 10 april - fyller tydligen flest svenskar år. Sveriges vanligaste födelsedag! Får se om vår lillfis också bestämmer sig för att fylla år då, men det tror jag inte. Har sjukt svårt att tro att det kommer bli någon förlossning alls, även fast det är så nära nu så känns det så avlägset. Inte en enda föraning, men enligt BM så är det tydligen riktigt vanligt att det bara smäller till för en förstföderska. Jag hoppas hon har rätt.

torsdag 8 april 2010

BM-besök v. 39+0

Värden för v. 39+0
Vikt:
+12,5 kg
Blodtryck: 130/60
SF-mått: 38 cm (skutt uppåt igen...)
Hjärtslag/minut:
145 ♥
Huvud:
Ruckbart

Har alltså en riktig busbebbe i magen som gått från fixerad till ruckbar. Som tur var så sa BM att det inte spelade någon som helst roll, huvudet ligger där det ska i alla fall. Magen har vuxit rejält också, så börjar ana att det är en stor krabat där inne. Förhoppningsvis kommer hen snart så det inte bli en monsterbebis. Enligt den senaste statistiken så föder de allra flesta kvinnor i Västmanland i närheten av BF, plus/minus ca. 3 dagar - så förhoppningsvis faller jag inom normen jag med.
Nästa besök bokat till 22 april, v. 41+0 då. Förhoppningsvis slipper vi det dock, men man vet ju aldrig som sagt.

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.
Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

_________________________________________________________

Egna tankar
Ingen förlossning i sikte... Tror lite mer av slemproppen släppt, men det kan lika gärna vara knasiga flytningar. Nu är jag rejält trött på att vara gravid, jag vill ha ut Räkan!!! Har sovit rätt oroligt under natten, har vaknat ofta och haft ont i magen. Har inte känts som förvärkar dock, utan mer som en trött, svidande smärta i hela magen. Har gett med sig lite nu, men nu är jag istället sjukt rastlös i kroppen. Känns som det blir en rätt pissig dag idag.
Snart dags för BM-besök, förhoppningsvis det sista.. (Hahahaha, troligt! Lär gå över tiden och får åka till Västerås för koll varje dag...) Får med mig syster idag efter som Johan jobbar, alltid trevligt med sällskap.

tisdag 6 april 2010

Slemmigt

Det är bra att vara uttråkad, för då tar man en promenad ner på stan med syster, lunchar och lyssnar på massa skvaller. Dessutom så kan tristess visst få slemproppen att börja släppa! Jag tror i alla fall det var en bit av den jag såg i toaletten för en stund sedan.. ;)
Får se om det kommer nåt mer under dagen och om förvärkarna fortsätter, både jag och Johan hoppas stenhårt på det. Har i alla fall en känsla av att något är på gång, får se om den stämmer. Håll tummarna! ;)

Så uttråkad

Vi har inte ens passerat BF, och jag börjar redan bli tokig på den här väntan... Varje dag känns evighetslång nu, allt jag försöker sysselsätta mig med tröttnar jag på eller blir klar med alldeles för tidigt. Varje gång jag får en sammandragning hoppas jag på att det ska kännas, eller i alla fall göra lite ont - men allt som kommer är lite lätt mensvärk, möjligtvis lite tryck nedåt. Ge mig värkar för guds skull!

Jag får helt enkelt bita ihop, försöka sysselsätta mig och inse att den här väntan kommer fortsätta bra många dagar till. Ska försöka göra balkongen vårfin idag, imorgon ska jag och syster hälsa på mormor och på torsdag är det dags för ett BM-besök. Lite aktiviteter inplanerat i alla fall, men det kommer ju knappast hålla mig sysselsatt hela dagarna. ;)
Att vara höggravid och bara vänta på att förlossningen ska dra igång är banne mig det tråkigaste jag varit med om!

måndag 5 april 2010

Ensiffrigt!

Äntligen ensiffrigt, nu är det bara 9 dagar kvar till BF! Dock hoppas jag stenhårt på att Räkan kommer den här veckan, har under hela graviditeten sagt att antingen så kommer hen runt den 7e som vi hade som första datum, eller så går jag över tiden. Så nu får vi se vad som händer, har sedan igår kväll lite molande mensvärk - inatt tog jag en Alvedon för att kunna sova. Ska sätta igång med projekt städning och se om det hjälper, om inte annat så får vi i alla fall rent och fint hemma. ;)

torsdag 1 april 2010

Äntligen!

Just precis nu sitter min älskade syster på tåget, på väg hem från Stockholm! ♥ En hel vecka ska hon spendera här hemma i Köping, och jag bara njuter. Som jag saknat henne, det är helt otroligt.
Så fort Johan slutat ska vi bege oss hem till pappa för att fika, fira syster i efterskott och bara ha det bra.

Det är inte bara min syster som är hemma igen - Johans lillasyster är äntligen tillbaka i Sverige! Vore perfekt att föda barn nu, när bådas familjer är samlade. ;) En påskbebis vore inte fel, det perfekta påskägget enligt mig. Får se om något händer under helgen, jag håller i alla fall tummarna. Kanske kan en påskmiddag på landet med hela Johans familj kicka igång nåt, om inte annat kan jag trycka i mig så mycket mat att Räkan inte längre får plats. Fy så hemsk jag är! ;)

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

______________________________________________________

Egna tankar
38 fulla veckor, 13 dagar till beräknad förlossning. Jag är mer än redo för att föda barn - jag är så redo man bara kan bli tror jag, totalt peppad och förväntansfull på vad som ligger framför oss. Inga känningar alls, lite molande mensvärk ibland bara. Sammandragningar som kommer och går, de flesta känner jag inte ens längre. Ingen slempropp i sikte. Jag hör ju själv hur det låter - här kommer det inte komma någon bebis på bra många dagar. Men nu är det i alla fall april - månaden då vårt efterlängtade barn förhoppningsvis föds! ♥